Skaten en skateboarden is niet alleen een gezonde vorm van beweging, maar kan daarnaast ook nog eens veel verschillende sociale contacten opleveren. Wanneer je fit en gezond wilt worden wordt er vaak gedacht aan vormen van sporten zoals hardlopen, zwemmen, fietsen of sporten in de sportschool. Skaten en skateboarden wordt hierin vaak vergeten terwijl dit een hele gezellige manier van gezond en fit worden is. Bij skateparks zijn altijd veel verschillende mensen en groepen aanwezig die samen hun hobby of sport beoefenen. Zo ben je nooit alleen en heb je altijd wel een gezellig praatje, maar er zijn nog veel meer voordelen waarom skaten zo gezond is.

Met skaten verbrand je ontzettend veel calorieën, veel meer dan bij andere sporten. Skaten wordt vaak niet gezien als sporten wat het toch juist heel leuk maakt. Door het skaten doe je een cardio training waardoor je hart veel sneller zal moeten werken. Met een uur inline skaten verbrand je al snel zo’n 600 calorieën.

Daarnaast krijg je door het skaten ook veel meer spierdefinitie. Skaten zorgt ervoor dat bepaalde lichaamsgedeelten zoals de buik, billen en beenspieren goed getraind worden. Door dit regelmatig te doen val je niet alleen af, maar ga je hier ook meer spierdefinitie zien. Door het skaten krijg je niet alleen een betere conditie, maar versterk je ook je balans. Sommige mensen hebben van nature een goed balansgevoel, maar voor veel mensen is dit vanzelfsprekend.

Kijk op nine-yards voor meer informatie.