Beeld jezelf eens in op een zonnige ochtend op het water, het is vroeg en je ziet de hazen door het weiland schieten, een groot gezelschap vogels raast over je heen en jij glijdt daar langzaam voorbij in je kajak. Je peddel glijdt rustig door het stille water langs alle unieke plekken die Nederland te bieden heeft. Voor zo’n dag kan een opblaasbare kajak de perfecte uitkomst bieden. Voor elk type bezigheid is er een kajak die aan jouw eisen voldoet, zo kun je kiezen voor een kajak die is gericht op ontspanning of één die meer gericht is op het maken van grote tochten. Voor de meer intensieve gebruikers is er ook het type kajak dat wordt geschaard onder het genre uitdaging en zoals de naam al zegt kun je hiermee de wildste tochten beleven, zonder dat je in de steek wordt gelaten. Is kiezen niet jouw sterkste eigenschap dan bestaat er daarnaast de all-round kajak, deze is het meest gevarieerd en geschikt voor alle wensen.

Flexibiliteit staat voorop

Vrijheid is blijheid en door de opblaasbare kajak wordt deze vrijheid vanzelfsprekend. Je kunt eenvoudig de kajak meenemen in de draagtas, Supboard99 biedt kajaks aan die hier uitermate geschikt voor zijn. Met een opblaasbare kajak rijd je naar de plek waar jij graag wilt varen en op locatie hoef je enkel de kajak van lucht te voorzien. In Nederland zijn er talloze prachtige gebieden waar je alleen doormiddel van een waterverbinding kunt komen. Zo zijn er diverse bronnen te vinden die de mooiste routes delen, in dit blog zullen wij er een paar delen:

  • De Blauwe Verbinding, is één van de meest recent ontwikkelde routes om met de kajak te bewonderen. De route bedraagt zo’n 15 kilometer en voert je dwars door de stad, over grote plassen en door kanosluizen die hiervoor speciaal zijn aangelegd. De route verbindt het Zuiderpark in Rotterdam met de Zuidpolder van Barendrecht. Tijdens deze route vind je veel plakken waar je kunt stoppen en aanmeren om te genieten van een bakje koffie. Naast vaarroute is de verbinding ook aangelegd als ecologische verbinding tussen de groengebieden. Hierdoor krijgen dieren de kans zich door het gebied te verspreiden, waardoor de kajakker een prachtig zicht heeft om naar te kijken.
  •  Een route die al langer bestaat is de Biesbosch, deze route is zéér bekend vanwege de pracht die deze te bieden heeft. Het nationaal beschermde park biedt een doolhof aan kleine rivieren die routes bieden aan gevorderde of beginnende kajakkers. Deze Noord-Brabantse prachtroute wil je zeker een keer hebben bevaren.