Armen

Om armen te trainen is het hebben van dumbells erg handig, als je deze niet thuis hebt liggen dan kan een tas met boeken of flessen water ook werken. De meest bekende oefening voor de biceps is natuurlijk de bicep curl, dit een goede oefening met volle focus op de biceps. Voor de tricep is er een variatie aan oefeningen, eentje die goed voor tricep en borst is, is de bekende push up. Dat is een goede starter om op te warmen om vervolgens tricep extension te doen met een kabel machine of een weerstandsbanden setje. Wil je armen thuis trainen? Voeg dan zeker deze oefeningen toe.

Borst

Fitnessmatje of bankje klaarmaken is het begin voor de borst, vanuit de ligpositie gewichten omhoog duwen is een van de beste bewegingen voor de borst. Afhankelijk van het materiaal wat er beschikbaar is raden we aan om in ieder geval een stang en losse gewichten te hebben. Dit om de benchpress of dumbell press uit te kunnen voeren. Wil je je borstspieren trainen thuis, zorg dan dat je de juiste equipment hebt. Benchpress valt onder de zogenoemde compound oefeningen, net zoals deadliften waar we zo dieper op in gaan.

Rug

Zoals hierboven al aangegeven kunnen we de deadlift niet vergeten, deze oefeningen waarbij je gewichten aan een stang omhoog tilt en als het ware opstaat en daarmee je rug gebruikt, is goed voor het geheel van de rug. Als u een kabel installatie heeft dan is het handig om de ‘lat pull down’ mee te nemen in de training, dit om de spieren aan de kant van de rug breder te maken.

Core

Een sterke core hebben zal in het verdere proces van krachttraining een grote rol spelen, het houd je stabiel en laat je dus meer focussen op bepaalde spiergroepen. Hier is alleen gewicht voor nodig als normale oefeningen zoals situps en leg raises te licht zijn voor je. De 2 die we net noemden zijn handig voor het de spieren in het midden van de core, de sixpack in andere termen. Situps met bewegingen naar links en rechts zorgen voor de spieren aan de beide zijkanten van de core.