Het doel van bezoeken aan een fysiotherapeut is vaak identiek. Dit geldt ook voor de specialisten van Zee in Beweging. Dit is namelijk het bouwen aan jouw fysieke gezondheid. Echter doet de fysiotherapie in Vathorst net dat beetje extra. Het bijzondere aan deze praktijk is, dat het zich ook focust op mentale balans en persoonlijke vaardigheden. Als gevolg kunnen zij meer betekenen voor jou. Dit doen ze door hun expertise op het gebied van fysiotherapie te combineren. Deze combinatie kan verschillende zaken inhouden. Denk hierbij aan coaching, psychotherapie, loopbaan coaching en diëtetiek. Hier lichten we de verschillende vormen toe.

Gericht aan jouw fysieke klacht werken

Bij Zee in Beweging zijn we van mening dat iedere persoon een unieke behandeling nodig heeft. Samen met een expert ga je opzoek naar de oorzaak van jouw klacht. Vervolgens wordt deze behandeld op een specifieke manier. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam staat hierbij centraal. Klachten waarmee een fysiotherapeut kan helpen betreffen de nek, schouders, knieën, en rug. De oorzaak achterhalen is hierbij het belangrijkst. Echter kan er meer achter jouw fysieke klacht zitten. Mentale klachten gaan hiermee vaak samen.

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling

De belemmering van fysieke klachten komt bij veel mensen voor. Echter heeft dit niet altijd een fysieke oorzaak. De kern van de klacht leren kennen is hierbij dus essentieel. Vervolgens is de klacht te behandelen met specifieke behandeltechnieken. Wanneer deze klacht voorkomt uit een mentaal aspect, kan hulp in persoonlijk ontwikkeling als oplossing dienen. Een deel hiervan bestaat uit loopbaan coaching. Hierbij maken we zichtbaar wat jouw kwaliteiten zijn. Ook maken we jouw doelen en dromen bespreekbaar. Samen met een professional ga je vervolgens aan de slag met een ontwikkelplan. Zo voel je je mentaal beter, wat een positieve impact heeft op jouw lichaam.

Integratieve coaching

Een ander is integratieve coaching. Deze behandelmethode is ook gericht op de mentale connectie aan jouw fysieke klacht. Het motto hierbij is: grip, herstel en groei. Verschillende manieren van coaching zijn gecombineerd in integratieve coaching, Hierdoor is de aanpak volledig naar jouw persoonlijke situatie aan te passen. Persoonlijke benadering en het loskomen van vaste denkpatronen staat hierbij centraal. Onderwerpen waarmee de fysio jou kan helpen zijn stress, zelfvertrouwen, faalangst en een betere werk-privé balans.

De balans vinden

Fysieke klachten en mentale klachten gaan in veel gevallen samen. Daarom is een combinatie van behandelingen een gepaste oplossing. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw behoeften. Bij fysiopraktijk Zee in Beweging werken we daarom met het concept duurzaam vitaal. Hier is aandacht besteed aan de wisselwerking tussen lichaam en geest.