Als je begint met sporten of misschien zelfs al een tijdje bezig bent, wil je natuurlijk het beste resultaat boeken. Goede en zichtbare resultaten doen nou eenmaal lang, dus dit is geen blog waarin je leest hoe je in 2 maanden een sixpack hebt. Integendeel, wij willen alleen een aantal dingen uitlichten waarmee je je resultaten wel wat sneller kan boeken.

Bepaal of je wil aankomen of afvallen en stel een doel

Voordat je begint is het belangrijk of je wil sporten om aan te komen of om af te vallen en wat daarbij je doel is. Als je dit voor ogen hebt is het makkelijker om aan de slag te gaan. Het doel wat je stelt is ook handig als motivatie om tot het uiterste te gaan!

Calorietekort of -overschot

Als je wil afvallen is het naast het sporten ook je voeding aan te passen. Alleen maar gezonde dingen spreekt natuurlijk voor zich, maar het is ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je ook minder calorie├źn dan normaal binnenkrijgt. Hetzelfde als je gespierder wil worden, dan zal je meer moeten gaan eten dan je normaal doet. Je dieet is 70% en het sporten 30%. Eten is dus nou eenmaal heel belangrijk.

Cardio- of krachttraining

In principe is in beide gevallen het goed om zowel cardio als krachttraining te doen. Krachttraining voor afvallen is fijn, als je het met lichter gewicht doet, maar veel meer herhalingen. Hierdoor ben je veel meer in beweging. Bij aankomen is het juist bedoeling steeds zwaarder te gaan en de herhalingen hetzelfde te houden, zodat je elke keer dat je traint je kracht verder opbouwt. Cardio voor spieropbouw is goed als warming up. Cardio kan goed uitgevoerd worden op een goede loopband.

Thuissporten of sportschool?

Je kan voor beide kiezen, het voordeel aan de sportschool is natuurlijk alle mogelijkheden. Het voordeel aan thuissporten is dat je het obstakel van naar de sportschool weghaalt. Als je kiest voor thuissporten is het wel goed om te kiezen voor kwalitatieve apparaten. Heb je een mooie ruimte ervoor thuis? Kijk dan op de website van Tunturi.