Tien jaar geleden hadden we nooit gedacht dat de auto vervangen kon worden door de fiets. Anno 2020 is dat helemaal niet zo raar. De elektrische fiets (e-bike) is namelijk een echte ‘hype’. De elektrische fiets is veel wendbaarder dan een auto. Ook is de actieradius erg toegenomen waardoor het veel interessanter is om de fiets te pakken en de auto te laten staan. De elektrische fiets kost een stuk minder geld en is met parkeren een stuk makkelijker. Voor moeders is de beste elektrische mamafiets een erg goede uitkomst. Zo heb je geen gedoe meer met parkeren bij het afzetten van je kind(eren) bij school of bij het doen van de boodschappen. In deze tekst bespreken we onder andere de reviews Amslod ebikes en de Amslod ebike ervaringen.

De moederfiets

De elektrische moederfiets is voor veel moeders een uitkomst. Logisch ook want met kinderen op de fiets is het trappen soms best zwaar, helemaal als je tegenwind hebt. Ook is de fiets een stuk minder wendbaar. Maar waar moet je opletten bij een elektrische mamafiets? Het verschil tussen een elektrische moederfiets en een normale elektrische fiets is dat op een moederfiets altijd (voor en achter) een kinderzitje gemonteerd kan worden. Bovendien hebben moederfietsen altijd een tweepunts middenstandaard, een stuurslot en meer ruimte tussen zadel en stuur. Als hier opgelet wordt kan je de moederfiets veilig en stabiel neerzetten.

Het kinderzitje

Elektrische fietsen met een middenmotor zijn het meest geschikt voor een moederfiets. Dit komt doordat het gewicht van de motor laag bij de grond zit en laag in het frame. Omdat de fiets hierdoor niet naar voren of achteren kiept maakt dit het ook makkelijker om de fiets te tillen. De elektrische fiets met een achtermotor heeft de accu in de bagagedrager. Hierdoor kan het lastig worden om een kinderzitje achterop te monteren. Daarom is het belangrijk dat er in ieder geval genoeg ruimte is tussen de accu en de bagagedrager. Het zitje moet namelijk wel aan de bagagedrager gemonteerd kunnen worden. Ook moet de bagagedrager sterk genoeg zijn om het extra gewicht te kunnen dragen. Als het zitje niet op de drager zelf past is het ook nog een optie om het zitje op de framebuis te monteren. Hier zit het zadel ook in, hier hangt het zitje dan aan vast.