Je kent het vast wel, je hebt waarschijnlijk niet twee auto’s bij de deur. Je hebt wel een kleine waar je af en toe de deur mee uit gaat en wilt jouw kleintje dan een goede en veilige situatie bieden. Door gebruikt te maken van een moederfiets kun jij je kleine op een veilige manier vervoeren en ben jij ook helemaal geen tweede auto nodig. Daarnaast is een ritje op de fiets gezonder, dan een ritje met de auto. Tegenwoordig zie je ook steeds meer moederfietsen op de weg verschijnen en dat is ook helemaal niet zo gek. Wij gaan je vertellen, waarom een moederfiets helemaal van deze tijd is en waarom je ze steeds vaker ziet.

Waarom zien we steeds meer moederfietsen?

We zien steeds meer moederfietsen op de weg, dat heeft te maken met de lage instap die de moederfietsen hebben. Zo een lage instap zorgt er namelijk voor dat jij gemakkelijk op de fiets kan stappen als jij je kindje wilt gaan vervoeren. Met een hoge instap kan dit iets lastiger zijn en dat wil je natuurlijk voorkomen. Je zou dus eigenlijk wel kunnen zeggen dat het gewoon een stuk veiliger is een moederfiets te gebruiken. De mama’s die tegenwoordig afhankelijk zijn van een fiets, zie je steeds vaker een moederfiets kopen. Een bijkomend voordeel van de moederfiets is, dat jij je kindje gemakkelijk uit het kinderzitje kunt halen of juist er in kunt zetten.

Wanneer kun je gebruik maken van een kinderzitje?

Het is natuurlijk niet zo verstandig om een kleine baby in een kinderzitje te vervoeren, maar wanneer kun jij je kindje meenemen op de fiets en is een kinderzitje veilig? Het is een klein beetje lastig te zeggen, wanneer jij je kindje mee kunt nemen, maar het is raadzaam dit niet eerder te doen dan jouw kindje goed rechtop kan zitten. Dit zou in sommige gevallen al mogelijk zijn vanaf negen maanden. Ook is het handig om niet een kinderzitje voorop te gebruiken als jouw kindje meer dan 15 kilogram is, je kunt dan beter een kinderzitje achter op de fiets doen. Let wel op een aantal veiligheidspunten, zoals bijvoorbeeld bescherming van de spaken. Wist je dat er ook fietsen zijn, waarbij je een tweeling kunt vervoeren? Dit noemt men een tweelingfiets, het kinderzitje gebruik je dan achter op de fiets. Het kinderzitje heeft dan twee zitplekken, zodat ze lekker bij elkaar kunnen zitten.

De mooiste moederfietsen, bekijk ze hier

Sindsdien kun je de mooiste moederfietsen kopen, bekijk ze hier! Je zult versteld staan over de mooi hippe en trendy kleuren, maar ook de verschillende modellen. Het is zelfs mogelijk een elektrische moederfiets te kopen, dit wil zeggen dat jouw fietsroutes voortaan wel heel soepel kunnen verlopen. Wel even oppassen natuurlijk dat je niet veel te snel gaat fietsen, want dat kan de kriebels in de buik van jouw kindje geven. Eigenlijk is er voor ieder budget wel een hippe moederfiets te vinden, waar je dan vele veilige ritten mee kunt gaan maken.