Buiten sporten? Hier moet je aan denken! 


Mede door de coronacrisis was (en is!) het voor veel mensen noodzakelijk om met innovatieve oplossingen te komen om zo aan voldoende beweging te kunnen komen. Lang was fitness binnen bijvoorbeeld niet toegestaan. Buiten sporten mocht gedurende de hele crisis echter wel. Wel met enige maatregelen natuurlijk, maar zolang je dit alleen deed was het alleen maar goed. Daarom zijn veel mensen overgestapt naar buiten sporten. En dat is goed nieuws, want buiten sporten heeft enorm veel voordelen voor de gezondheid. Naast dat je lekker in beweging kunt blijven, doe je ook meer vitamines op door de gezonde buitenlucht en blijkt uit onderzoek dat je buiten zelfs meer calorieën verbrandt! 

Wil jij binnenkort ook meer aan beweging gaan doen en wil je – zeker nu we langzaam weer naar het voorjaar kruipen – ontdekken hoe het is om buiten aan de slag te gaan? Dan zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Hier lees je alles wat je moet weten. 

Schaf een goede zonnebrandcrème aan 


Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar – zeker met het voorjaar in het verschiet – wel van belang om over na te denken. Wanneer je buiten sport, kom je immers constant in contact met de zon. Je kunt beschermende kleding en een pet dragen, maar de zon zal gegarandeerd nog wat huid kunnen raken. Je moet er niet aan denken dat je straks naast de nodige spierpijn ook nog een zeer verbrande huid hebt. Smeren dus! 

Kies met name voor zeer kwalitatieve merken zoals bijvoorbeeld Nuxe. De crème heeft namelijk wel wat kracht nodig om constante bescherming te bieden tijdens het sporten. Minder kwalitatieve crèmes kunnen al snel minder gaan werken door het enorme transpiratievocht. Het is dan ook belangrijk dat je voor een crème kiest die lang blijft zitten én tegen een stootje kan. 

Drink voldoende water 


Normaal gesproken hoor je natuurlijk al voldoende water te drinken tijdens en na het sporten. Bij het buiten sporten doen we hier echter nog een schepje bovenop. Zeker bij hoge temperaturen. Dit in combinatie met transpireren maakt dat je nóg sneller behoefte hebt aan extra vocht. Vergeet zeker niet voldoende te drinken, want op warme dagen droog je anders wel heel snel uit. Reken ongeveer een halve liter water per uur dat je sport op dagen met gewone weersomstandigheden. Bij zeer warm weer kan je zelfs een halve liter per half uur rekenen. 

Bouw het langzaam op 

 

Bouw het buiten sporten langzaam op. Ook als je al gewend bent om naar de fitness te gaan. Buiten sporten is namelijk compleet anders. Het is in veel gevallen zwaarder door de weersomstandigheden en kan ook nog eens meer vragen van je lichaam. Hardlopen op een loopband is bijvoorbeeld compleet anders dan buiten. Daar moet je wel rekening mee houden. Je kunt dan ook niet verwachten dat je direct dezelfde targets haalt als in de sportschool. Bouw het langzaam op. Zo voorkom je blessures op de lange termijn.